Baresso Coffee

"De ansvariga på varje enskilt café kan skapa exakta och tydliga scheman."

Inger Luciani, administrationschef på Baresso Coffee, betonar att det är viktigt att ha koll på sina anställda och lönekostnader för att kunna driva en hälsosam kedja av caféer - en huvuduppgift som Tamigo har lyckats med för Baresso sedan 2012. 

 


Tamigo är oumbärlig för Baresso eftersom platscheferna på varje café har fått möjligheten att skapa detaljerade scheman och hålla bättre koll på lönekostnader och vinst per timme flera veckor framåt i tiden.

 

År 2012 bestämde sig kedjan med den välkända loggan i form av en låga att implementera Tamigos onlinebaserade personalhanteringssystem vilket ersatte “ett besvärligt och tidskrävande system”. På den tiden tog löneöverföring en och en halv dag, berättar Inger Luciani. Idag spenderar hon bara 10 minuter varje månad på att överföra en helt felfri lönefil från Tamigo till lönesystemet, som överför det vidare till 500 Baresso-anställda

Inger Luciani är speciellt imponerad av Tamigos användarvänlighet - nya baristor lär sig hur man använder systemets huvudfunktioner och skiftbytesfunktioner väldigt fort. 

Enkel åtkomst till riktad kommunikation till den individuella platschefen på caféet, eller alla avdelningar samtidigt, är också en otrolig fördel på ledningsnivån. Med bara ett klick så kan Inger Luciani se om det finns en balans mellan alla caféers planerade lönekostnader och vinster. 

Inget lämnas åt slumpen på Baresso Coffee. Enligt Inger Luciani så är tiderna då man enkelt kunde öppna ett café och hoppas att kunder och vinst skulle dyka upp automatiskt definitivt över. 


Om jag skulle göra en nystart och öppna ett café idag så skulle ett personalhanteringssystem vara en av mina första investeringar. Det är svårt att vara framgångsrik i den här branschen om man inte kan hantera sin personal eller schemat.